Stijn van den BergStijn van den Berg is songwriter, artiest en pianist. Toen hij 8 jaar was, kwam Jan Akkerman bij hem thuis vanwege een film die zijn vader maakte, ‘De stem van de gitaar’. Op het terras in de tuin begon Jan spontaan op zijn kleine gitaar te spelen. Hij inspireerde hem, en Stijn smeekte zijn ouders om gitaarles.

Stijn komt uit een muzikaal nest, zijn ouders zijn muzikaal ingesteld en spelen beiden piano. Hun spel inspireerde hem en hij ontdekte de mooie klank van de piano. Hij ontdekte ook de muziek van John Mayer. Met zijn prachtige gitaarspel, liedjes en bijzondere teksten was hij de persoon die Stijn er toe aanzette zelf muziek te gaan componeren en teksten te schrijven.

Door veel te luisteren naar teksten en deze goed te bestuderen werden zijn eigen teksten steeds beter en werd de tijd rijp zijn muziek aan publiek te laten horen.

Stijn van den BergHet jaar 2013 was voor Stijn een vruchtbaar en muzikaal jaar. Hij componeerde veel, schreef veel, zong veel en ik trad meerdere malen op bij diverse gelegenheden.

Na het schrijven van zowel Engels als Nederlands ligt zijn focus nu volledig op het Nederlands. Met name op luisterliedjes. Stijn wilt met zijn teksten laten zien dat de Nederlandse taal prachtig is en je er veel mee kunt. ‘Ik schrijf vanuit mijn gevoel en probeer met mijn teksten mensen te raken, hen te ontroeren. Er zit in mijn liedjes altijd iets om over na te denken.’

In 2013 werd Stijn aangenomen op het Conservatorium in Haarlem, met als hoofdvak piano. Hier studeert hij nu en gaat met grote sprongen vooruit.

Naast de ambitie met zijn eigen composities op veel podia te willen staan, begeleidt hij op piano ook zangers en zangeressen.

Zo ontstond ook het ensemble ‘Father and Son’, waarin Stijn zijn vader begeleidt in het zingen van chansons en ballades.
Stijns repertoire staat op Soundcloud, Stijn van den Berg Music

en check zijn agenda: stijnvandenbergmusic.nl/agenda